Agata Lika

Zarząd regionu województwa opolskiego

Agata Lika

Jestem absolwentką Politechniki Opolskiej, ukończyłam studia podyplomowe na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu oraz Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Posiadam certyfikat Business English na poziomie vantage wydany przez University of Cambridge. Jestem certyfikowanym Audytorem Wewnętrznym CIA, Członkinią Instytutu Audytorów Wewnętrznych.

Od ponad 17 lat pracuję zawodowo (w tym 14 lat na stanowiskach menedżerskich), zajmuję się audytami, doradztwem biznesowym i tzw. kontrolingiem.

Działam w ruchu od stycznia 2020 roku, czyli od kampani prezydenckiej Szymona. Główną przyczyną, dla której podjęłam się tego wyzwania była potrzeba faktycznej zmiany sytuacji w kraju i niechęć do biernego obserwowania wydarzeń, bez jakiegokolwiek wpływu na ich rozwój. Do działania w Stowarzyszeniu Polska 2050 motywuje mnie współpraca z niesamowitymi ludźmi poznanymi w ruchu oraz poczucie sprawczości naszych wspólnych działań.

Wśród pełnionych przeze mnie funkcji w ruchu Polska 2050 wymieniam:

• Liderka Zarządu regionu województwa opolskiego (do Walnego Zebrania),
  • Przewodnicząca ogólnopolskiej Rady Tymczasowej (Rada pełniła działalność do Walnego Zebrania),
  • Pełnomocniczka Szymona Hołowni do spraw tworzenia struktur politycznych w województwie opolskim,
  • Członkini grupy pracującej nad zagadnieniami związanymi z pieczą zastępczą,
  • Współzałożycielka Honorowego Klubu Krwiodawców Polska 2050,
  • Członkini komisji konkursowej przyznającej Minigranty.