Grażyna Kuna

Członkini Zarządu regionu świętokrzyskiego

Grażyna Kuna
Zawsze byłam osobą aktywną, lubiącą organizować różne wydarzenia w moim środowisku pracy. Jako nauczyciel-pasjonat starałam się zaszczepić uczniom miłość do matematyki. Odnajdywałam talenty, bo wierzyłam, że każde dziecko ma jakieś ukryte zdolności.
Na emeryturze dołączyłam do Ruchu Polska 2050. Nie chcę aby moje życie zwolniło i nie oczekuję, że ktoś będzie się mną opiekować. Wręcz przeciwnie – chcę być potrzebna i pomagać innym. Chcę mieć wpływ na otaczającą rzeczywistość. Moja droga w Ruchu zaczęła się od korepetycji dla dzieci z rodzin zastępczych, poprzez koordynowanie akcji Razem dla rodzin zastępczych i Klubów Seniora Polska 2050, aż do liderowania w powiecie kieleckim.
Członkostwo w Zarządzie Regionu jest dla mnie wyróżnieniem, a także wyzwaniem. W swoich działaniach będą się kierować szacunkiem dla drugiego człowieka. Jako cel obieram sobie dotarcie z naszymi ideami i działaniami do jak najszerszej grupy osób. Będę dążyła do tego, aby najlepiej wykorzystać potencjał oraz predyspozycje naszych wolontariuszy, a także powołać nowe koła Stowarzyszenia Polska 2050 w innych powiatach naszego regionu.
Prywatnie jestem babcią dwóch cudownych wnuków, lubię książki i taniec.