Igor Suski

Zarząd regionu województwa mazowieckiego

Igor Suski

Jestem 24-letnim producentem, reżyserem i przedsiębiorcą z dziedziny mediów i branży audiowizualnej. W 2021 roku mija 8 rok od pierwszego planu filmowego. W trakcie studiów na Uniwersytecie Warszawskim na Wydziale Prawa i Administracji, a następnie w Instytucie Archeologii Wydziału Historycznego łączyłem edukację z pracą. W każdym możliwym momencie ten duet zamieniałem w tercet, dołączając działalność charytatywną i społeczną. Między pracą a uczelnią organizowałem m.in. wydarzenia charytatywne na Górnym Śląsku. Lokalnie w podwarszawskim Józefowie wspierałem akcję „Gwiazdobranie i Dawanie”.

Prowadziłem również zajęcia z Edukacji Teatralnej i Filmowej w Liceum Ogólnokształcącym im. Juliusza Słowackiego w Otwocku i dawnym Gimnazjum nr 1 im. Łączniczek Armii Krajowej w Józefowie. Z Polską 2050 jestem związany od lipca 2020 roku. Objąłem funkcję Lidera Powiatu Otwockiego, a teraz zostałem wybrany do Zarządu województwa mazowieckiego.

Mam nadzieję, że działania naszego Stowarzyszenia pozwolą Polakom na „oddech” od obecnej rzeczywistości. Jestem pod wielkim wrażeniem efektów naszych projektów, a przede wszystkim pomocy, możliwej dzięki olbrzymiemu zaangażowaniu wolontariuszy i członków Stowarzyszenia. Mam nadzieję, że nasze „żółte” inicjatywy przeważą wśród szarości zastanego świata.