Katarzyna Poskrobko

Członkini Zarządu regionu podlaskiego

Katarzyna Poskrobko

Urodziłam się i mieszkam w Hajnówce. Ukończyłam studia na Uniwersytecie w Białymstoku. Posiadam doświadczenie w kontaktach z klientami zagranicznymi, a jednocześnie mam styczność z produktami pochodzenia organicznego, które są przyjazne środowisku naturalnemu.

Interesuję się zagadnieniami ekologii, życia bez chemii w domu

Od dziecka broniłam słabszych, promuję i wspieram działania na rzecz drugiego człowieka w kraju i na świecie. Dziś jestem wolontariuszem hajnowskiego szpitala oraz Grupy Granica, działam na rzecz ludzi, którzy potrzebują pomocy humanitarnej. Nigdy nie skreślam ludzi za ich poglądy, potrafię znaleźć wspólny język.

Przystąpiłam do Ruchu Polska 2050 w kampanii prezydenckiej Szymona Hołowni. Nieustannie podejmuję działania na rzecz społeczeństwa obywatelskiego. Chcę Polski lepszej dla nas i naszych dzieci, na pokolenia. Jestem zdeterminowana, aby być częścią tej zmiany. Wiem też, że inna polityka jest możliwa

Lubię jeździć na łyżwach i rolkach, zimą jeżdżę na nartach, uwielbiam muzykę, można nawet powiedzieć, że w mojej duszy ciągle coś gra.