Łukasz Bociek

Zarząd regionu województwa małopolskiego

Łukasz Bociek

Pochodzę z Dąbrowy Tarnowskiej. Jestem Liderem powiatu dąbrowskiego, jednocześnie pełnię funkcję Członka Zarządu województwa małopolskiego. Z wykształcenia jestem pedagogiem, zawodowo przedsiębiorcą. Koordynuję w naszym województwie działania w zakresie zbiórek charytatywnych, organizacji szkoleń dla liderów oraz komunikacji Zarządu z sądem koleżeńskim. W zakresie działań w terenie najlepiej odnajduję się w organizowaniu zbiórek, kontaktach z darczyńcami i logistycznej organizacji działań.

W życiu kieruję się hasłem: „bądź zmianą, którą chcesz ujrzeć w świecie”. Bodźcem, który pchnął mnie w kierunku Polski 2050 było kampanijne  hasło „Pokolenie – nie kadencja”. Mimo że w Polsce 2050 spotkałem niezliczone rzesze pozytywnych, życzliwych ludzi chciałbym, żeby to nasz rząd i nasze społeczeństwo mogło tak sprawnie funkcjonować, żebym nie musiał się uciekać do organizacji i obawiać o to, w jakiej Polsce przyjdzie żyć moim dzieciom. Każdego dnia widzę coraz większą potrzebę działania i wywierania wpływu. Rośnie także ilość pracy, działań do zrealizowania.

Angażując się w działania naszego Stowarzyszenia, myślę właśnie o tym, co przed nami. I to nie w perspektywie „tu i teraz”, tylko w kontekście następnych pokoleń. Aby nasze dzieci mogły oddychać czystym powietrzem, cieszyć się, że żyją w praworządnym i dobrze prosperującym kraju – bez rasizmu, nacjonalizmu, homofobii, zawiści i wykluczenia słabszych. Ale do tego potrzeba działań już dziś