Natalia Rososińska-Kozub

Przewodnicząca Zarządu regionu województwa kujawsko-pomorskiego

Natalia Rososińska-Kozub

Jestem absolwentką Instytutu Filozofii Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu oraz doktorem nauk humanistycznych w zakresie filozofii.

Interesuje się kulturą współczesną oraz procesami przemian społecznych. Moja ulubioną „przestrzenią” jest słowo pisane. Piszę artykuły, opowiadania, felietony oraz tworzę wpisy w na lokalny fanpage Polski 2050 w mediach społecznościowych.

Zaangażowałam się w ruch Szymona Hołowni właściwie od początku kampanii prezydenckiej. Do aktywności społecznych motywuje mnie potrzeba sprawczości, jak również niezgoda wobec zastanej rzeczywistości. W samym Stowarzyszeniu pełnię rolę Przewodniczącej Zarządu regionu województwa kujawsko-pomorskiego, sekretarza Biura Ruchu Polska 2050 w Toruniu, zajmuje się także kontaktami z mediami oraz prowadzeniem regionalnego fanpage’a. Najbliższym mojego sercu obszarem działań są aktywności o charakterze prodemokratycznym i aktywizującym obywatelskie DNA, które odnajduję w Polsce 2050.