Sylwester Korycki

Członek Zarządu

Sylwester Korycki

Absolwent Wydziału Administracyjno-Ekonomicznego Kolegium Jagiellońskiego Toruńskiej Szkoły Wyższej. Podyplomowe studia z zakresu zarządzania operacyjnego oraz technik elektronik. Od prawie dziesięciu lat  zawodowo związany z zarządzaniem projektami. Obecnie menedżer projektu dla jednej z międzynarodowych firm. Pięć lat spędził na emigracji. W Stowarzyszeniu Polska 2050 od września 2020 roku w ramach powiatu dębickiego, gdzie działał początkowo jako jeden z liderów.

Mąż i ojciec dwójki dzieci. Pasjonat technologii, książek i audiobooków z zakresu militarnego, science-fiction oraz podboju kosmosu.  Miłośnik biesiady.

„Moje motto to: człowiek powinien sięgać dalej niż na wyciągnięcie ręki, bo po cóż było by niebo. Do tej pory dostosowywałem otoczenie do wymagań, co pozwalało mi być dobrym w swojej pracy. Teraz chcę zacząć dostosowywać wymagania do otoczenia, aby w Polsce żyło się lepiej. Wierzę, że drogą do tego celu jest Polska 2050” – mówi Sylwester.